Sineklik Yaptırırken Nelere Dikkat Etmelisiniz ?

Günlük olarak sürekli penceremizi açıp ya evimizi havalandırıyoruz ya da dışarıyı seyrediyoruz. Manevi olarak bu bizi mutlu ediyor,ferahlık veriyor ama ufak bir sorun var. Sinekler! Onlar yüzünden eve girer diyerek açamıyoruz pencereleri.Bize huzursuzluk veriyorlar ve Ama bunu önlemenin bir yolu var. O da sineklik. 9 çeşit sineklik türü var; pencere sineklik, kapı sinekliği, stor sineklik, plise sineklik, pileli sineklik, içe açılım sineklik, sürgülü sineklik, menteşeli sineklik ve cırt cırt sineklik. Store sineklik şüphesiz en şık duranı ve en çok tercih edilenidir. Sineklikler, kaliteli tül ve fitilden yapıldığı için asla yanma yapmaz ve sineklikleri yıkaması da aşırı derecede kolaydır. Yani diyebiliriz ki sineklik hem pratik hemde hayat kurtarıcı.

Sineklik tülü ne kadar dayanıklı olursa olsun zamanla kullanmaktan aşınır ve deforme olup yırtılır. Diğer sebep ise sinekliği deterjan ve çamaşır suyuyla yıkamaktır daha çok bu nedenden dolayı sineklikler bozulmaktadır. Sinekliğin tülü yırtıldıysa yenisini de yaptırabilirsiniz ama daha düşük bütçeyle de bu sorunu halledebilirsiniz. İzleyeceğiniz yol tülü değiştirmek olabilir. Çünkü sinekliğin aksesuarları sonradan değişebilir şekilde tasarlanmıştır. Peki nasıl değiştirilir? Dikkatlice sineklik tülünün takılı olduğu kısma bakın, tülü çerçevede tutması için etrafında beyaz bir fitil bulunmaktadır. Fitili yuvadan çıkararak eski tülü yerinden çok rahat bir şekilde çıkarınız. Yeni tülü takmak için, sineklik çerçevesini masaya kanalların üste gelecek şekilde yatırın. Tülü çerçevenin üstüne koyun. Çıkardığınız fitili tül altta kalacak şekilde üstüne koyun ve sineklik fitil makarası ile tül ile birlikte yuvaya fitili oturtun. Dört tarafını çektikten sonra dışarı taşan tülü maket bıçağı yardımı ile kesin ve sinekliğinizi yerine takarak kullanmaya devam edin. Bu kadar basit bir olaydır sineklik tülü değiştirmek. Fakat bunu yapamayan kullanıcıların da bilir kişileri aramasında fayda var elbette.

Diğer sorunumuz ise sineklik menteşelerinde meydana gelen problem. Bunun kaynağı, sineklik menteşelerinin plastik olmasıdır. Plastik olduğundan dolayı sıcak ve soğuk hava gibi dış etkenler yüzünden menteşesi sertleşir. Sertleşme sonucu sinekliği açıp kapatırken en küçük kasılmalarda menteşe kırılır. Sineklik menteşesinin değişimi de yine çok kolay ve pratiktir. İlk yapmanız gereken adım, eski menteşeyi yıldız bir tornavida yardımı ile vidalarından sökün ve yeni menteşeyi aynı deliklere denk gelecek şekilde tekrar vidalayın yerine. Kol ve sineklik çıtçıt kısımlarındaki kırılmalar da menteşeyi değiştirir gibi söküp takabilirsiniz.

Zamanla sinekliğin çerçevesinde bükülmeler eğilmeler görülebilir. Küçük çaplı bükülmeleri şanslıysanız elinizle düzeltebilirsiniz ama elinizle düzeltilemeyecek gibiyse yapmanız gereken aynı ölçülerde 17×25 sineklik profili olarak bükülen bölümle değiştirmek olmalıdır. Buradan sonrasını devam ettirmek için ilk sorunda anlattığım tül nasıl değiştirilire döneceğiz. Bükülen kısmı çıkarın ve anlattığımız gibi tülü değiştirin.

Sinekliğin ömrünü uzatmak için sadece yazın kullanmanız güçlü bir koruma sağlayacaktır. Çünkü kışın hava daha sert olduğu için sinekliğinize zarar verebilir. Sinekliği, kirlerden elektrik süpürgesi ve temiz nemli bir bez yardımı ile temizlemek de yine ömrünü arttırır.